Schaarste op de grondstoffenmarkt

Ook bij Hogeweg Goor komen we er niet onderuit; de schaarste op de grondstoffenmarkt trekt ook een wissel op onze groothandel. De hout-, olie- en staalindustrie kent sinds midden 2020 sterk stijgende prijzen van grondstoffen en wereldwijd is er een enorm tekort ontstaan doordat tijdens de coronapandemie nauwelijks voorraden zijn aangelegd. 

Men legde de productie van bouwmaterialen zelfs tijdelijk stil. De verwachting was namelijk dat er veel minder vraag zou zijn naar materiaal, omdat de woningmarkt door de coronacrisis stil zou inzakken. Maar het tegenovergestelde blijkt waar, we investeren massaal in onze (nieuwe) woningen. Hierdoor sluiten vraag en aanbod niet meer goed op elkaar aan.

Ontwrichting van de wereldhandel

Nu de economie verder begint aan te trekken, merken we de gevolgen van de beperkte voorraden. Het duurt lang voordat fabrieken weer op topcapaciteit kunnen draaien. Ook de wereldwijde logistiek ondervindt problemen. Veel basismaterialen moeten met containers uit Azië naar Europa worden gebracht, maar die containers zijn er niet. En hierdoor stijgt de prijs van transport. Ook die kosten komen voor rekening van de afnemers, met als gevolg de prijsstijgingen. 

Ook Hogeweg Goor verhoogt

Helaas ontkomen wij er ook niet aan om deze prijsverhogingen door te voeren. Houd daarom rekening met uw calculaties en inkoop. Wij adviseren u om uw bestellingen zo tijdig mogelijk bij ons te plaatsen, zodat wij leveringen voor in de toekomst kunnen reserveren.

Mocht u nog vragen hebben over de prijsstijgingen of levertijden, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Stuur een mail naar [email protected] of bel 0547 – 27 34 04 dan staan we u uiteraard van harte te woord!